Yoga Lessen

KINDERYOGA

4-7 jaar & 8-12 jaar

Themalessen gericht op afwisseling van in- en ontspanning.

Naast yogahoudingen, ook aandacht voor spel, dans, massage en expressie.

Bij kinderen van 4-7 jaar gaat de les vaak in verhaalvorm. Bij kinderen vanaf 8 jaar zullen houdingen wat langer aangehouden worden en zal de bewuste ademhaling worden benoemd.

Er zal ook aandacht zijn voor het leren uiten van gevoelens.

TIENERYOGA

12-16 jaar

Yogales kan een rustpunt zijn voor de tiener. Na de basisschool verandert er vaak veel in het leven van de tiener. Volle agenda, gevoel van moeten presteren op school en/ of op zoek naar eigen identiteit. Tieneryoga kan tieners helpen te kunnen ontspannen, te concentreren en zich zekerder over zichzelf en anderen te voelen.

Bij de les aan tieners zal ook een thema centraal staan, bijv. aan de hand van de deugd zelfvertrouwen, liefde, moed of vriendelijkheid.

Yoga Specials

WOBBELYOGA

Yoga met het wobbelboard. Bewegen, balanceren, concentreren en plezier maken.

De wobbel komt van oorsprong uit de Waldorf- scholen. In 2015 hebben Hannelore Blaauw en Wouter Haine het klassieke balansbord vernieuwd.

Bewegen op de wobbel vraagt continue aanpassing van het evenwicht. Kinderen werken op de wobbel tevens aan de ontwikkeling van grove motoriek, kracht, coördinatie en concentratie. Door de ritmische bewegingen merken kinderen meer rust in hun lijf en hoofd.

Vanaf 4-7 jaar kunnen kinderen zelfstandig op de wobbel original. Tot 1.40 staan kinderen goed op dit formaat wobbel. Voor de houding is het belangrijk dat kinderen boven deze lengte op een XL komen staan.

OUDER- KINDYOGA

Samen met je kind yoga beoefenen.

Zowel kinderyoga als wobbelyoga zal ook in ouder- kind versie gegeven worden, met extra aandacht voor duo- houdingen.

Op een ontspannen en speelse wijze samen yoga ervaren, kan de band met je kind versterken. Samen met je kind tot rust komen, ook met het wobbelboard.

Vanaf peuterleeftijd, mits met een volwassene. Wanneer je de XL wobbel gebruikt, kan de peuter samen met een volwassene meedoen. Er is ruimte voor yogahoudingen, (creatief) spel, muziek en dans.

Naast ouders zijn uiteraard ook andere volwassenen welkom om samen met het kind yoga te beoefenen.

Aanmelden